Chateau Comtal

Het Kasteel Comtal van Rochefort

Belangrijke geschiedkundige en archeologische plaats.
Prachtig panorama van Rochefort en de Famenne.
Interactieve rondleidingen geschikt voor jong en oud.
Toegankelijke prijzen.

 

 • Rue Jacquet, 5580 Rochefort
  Tel.: 084 21 44 09
  GSM: 0496 61 71 45

   

Chateau de Rochefort

De Grot van Lorette

De grot van Lorette heeft de bijzondere eigenschap om zeer verticaal te zijn, in tegenstelling tot vele andere grotten in België. De lange en indrukwekkende afdaling langs grote rotsblokken leidt je naar de grote Sabbatzaal, 60 meter diep, hier zal de gids een kleine heteluchtballon op laten terwijl de betoverende tonen van geluid en licht zullen weerklinken.

 • Drève de Lorette, 5580 Rochefort
  Tel.: 084 21 20 80

Grottes de Lorette

De Grotten van Han-sur-Lesse

Stap aan boord van een eeuwenoude tram met de historische ingang van de Grotten als bestemming. Onder begeleiding van een gids duik je onder de grond om een van de mooiste grotten van Europa te ontdekken en te doorkruisen van links naar rechts. 2 km van geheime galerijen en enorme kamers, rijkelijk voorzien van druipsteenformaties, zijn toegankelijk voor het publiek! Onder een gloednieuwe magische verlichting zijn de kamers een nooit geziene openbaring …
Dit bezoek heeft een 3-sterren quotering in de Groene Gids van Michelin!

Ontdek ook:

Het Dierenpark – Domein van de Grotten van Han

Wandel door 250 ha ongerepte natuur via een wandelweg van 3 of 6 km, of aan boord van een Safari-auto. Bewonder talrijke dieren die afstammen uit ons continent, zoals de bruine beer, de wolf, de bizon, de lynx en de veelvraat, en aanschouw adembenemende panorama's.

PrehistoHan – Domein van de Grotten van Han

Een boeiende tentoonstelling die je meeneemt door de millennia. Treed in de historische voetsporen van de mens in de grot en speel ontdekkingsreiziger in de diepe ondergronden. Een leuke en interactieve ervaring wacht op u!

 • Domaine des Grottes de Han
  Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse
  Tel.: 084 37 72 13

Les grottes de Han-sur-Lesse

Malagne la Gallo Romaine

Het Archéoparc van Rochefort laat je de overblijfselen van een imposante Gallo-Romeinse villa van 2000 jaar geleden en het landgoed eromheen ontdekken!

De natuurpaden lopen langs de archeologische experimenten die men aan het uitvoeren is, u maakt kennis met het kweken van oude gewassen en u ervaart de rust van de Romeinse tuinen.

 • Rue du Coirbois 85, 5580 Rochefort
  Tel. : 084 22 21 03

Malagne la Gallo Romaine

Toeristentrein van Rochefort

Ontdek in een uur de verborgen plekken van onze joviale stad! Het toeristische treintje neemt je mee naar de mooiste hoeken van Rochefort. De rondleiding toont u zowel de natuurlijke schoonheid als het architecturale en historisch erfgoed van de stad met behulp van een tweetalige audio-commentaar.

 • Rue de Behogne, 5 - 5580 Rochefort
  Tel.: 084 21 25 37

Train touristique de Rochefort

Struisvogelkwekerij van Doneû

Volledig autonome struisvogelteelt, van kwekerij tot op het bord. De kwekerij beschikt over het enige CE-erkende slachthuis in België.

 • Rue du Doneû 5, 5580 Rochefort
  Tel.: 083 68 85 96 (na 19h00)
  GSM: 0495 60 96 39

Autrucherie du Doneû

Het provinciaal domein van Chevetogne

Het Domein van Chevetogne voldoet op één plek en op een uitgestrekt terrein aan alle verwachtingen van het gezin: gezellige ruimtes, wandelpaden door bossen en tuinen, sportvelden, fantastische speeltuinen die in verhouding staan tot de grootte van het domein en vele andere activiteiten.

 • Domaine de Chevetogne, B-5590 Chevetogne
  Tel. : 083 68 72 11

Le domaine Provincial de Chevetogne

De RAVeL tussen Rochefort en Houyet (Lijn 150)

De rode draad voor deze route is "de Lesse", een kronkelige rivier die op verschillende manieren een opmerkelijke vallei heeft uitgehouwen. Vanuit Houyet kom je de rivier op talrijke plaatsen tegen. Je doorkruist de rotsen via de Tunnel van Hour, die meer dan 400 meter lang is. U ontdekt de Weg van Collyre die door het domein van Ciergnon loopt, aan de voet van het Koninklijk Kasteel.

Le RAVeL entre Rochefort et Houyet (Ligne 150)

De Abdij Notre Dame van Saint-Remy van Rochefort

Gezien het specifieke karakter van het kloosterleven, dat alleen kan bestaan in alle  stilte en eenzaamheid, is het klooster niet toegankelijk voor het publiek.

 • Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy, B-5580 Rochefort
  Tel.: 084 22 01 40
L’Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy de Rochefort

Het Kasteel van Lavaux-Ste-Anne

Het kasteel van Lavaux-Saint-Anne is beschermd erfgoed van het Waalse gewest. Het is een van de beroemdste gebouwen in Wallonië en symbool van de Famenne.

Le château de Lavaux-Ste-Anne

Afdaling van de Lesse per Kayak

Vanuit Houyet start je de afdaling op een deel van de Houyet-Anseremme route (in totaal 21 km). Het is een ontspannend traject dat bijna volledig door bosrijke natuur slingert.
Reservatie is aanbevolen.

 

La descente de la Lesse en Kayak

Humor festival van Rochefort

Jaarlijks festival dat plaats vindt in het centrum van de stad.

Le festival du Rire de Rochefort